DENIM | Uus hooaeg
2020-04-09

Sõna „Denim“ on tulnud Prantsusmaal asuva linna nimest - de Nim (Nimist), kust veeti Ameerikasse vastupidavat riiet esimeste Levi’se teksamudelite õmblemiseks. Teksadele sinise värvi andmiseks kasutati indigo värvi, millest sai teksade klassikaline värv. Mitte asjata pole nimetus indigo säilinud tänapäevani ja seda kasutatakse moetööstuses sinist kirjeldava värvina.

Teksadele on iseloomulik teatud alkeemia: nad võivad tunduda väga mehelike või vastupidi, naiselikena, seksikatena või otsekui äsja mõne lohaka noormehe kapist välja tõmmatuna. Teksad kohanduvad alati trendidega ja sobituvad suurepäraselt mis tahes rõivakombinatsiooniga.

Teksapaari võib leida pea iga naise garderoobist. See on ilmselt garderoobi kõige unikaalsem rõivaese, mida saab kohaldada erinevate stiilidega: vabal ajal, kontoris või isegi peol. Selle kevade moepoodiumitel domineerisid ühes tükis teksariidest komplektid, lühendatud teksad ja Bermuda šortsid, aurutatud teksad ja 70ndaid meenutavad laienevad siluetid.

Laienevad teksad

Moodne tagasitulek minevikust - laienevad teksad, mis hakkavad pisut põlvedest ülalpool laienema ja mille pikkus võib ulatuda maani. See on tõeline varakamber boho chic stiili austajatele. Sellised teksad sobivad saledatele ja keskmise kehaehitusega naistele, kellel on väljendusrikkad puusad ja reied. Visuaalselt nad salendavad ja pikendavad säärejoont, niisiis neid kõrgete kontsadega või platvormkingadega kombineerides luuakse elegantselt naiselik imago. Laienevatele teksapükstele veidi teistsuguse lihvi andmiseks võib neid kanda koos spordijalatsitega. Pluus võib olla lühem või pükstesse pistetud.



Laiad slouchy teksad

Laiad, teksad, mis meenutavad veidi emalt laenatud liiga suuri pükse, on Instagrami fashionistade lemmik.
Tegu on lohvakate, reitel laiemate ja allapoole kitsenevate tekstadega, mis varjavad suurepäraselt suuremat reie- või puusamahtu. Selliseid teksaseid eelistavad julgemad naised, kes ei karda oma garderoobiga katsetada.
Neid on soovitatav kanda koos bodiga ja sirgelõikelise jaki, teksariidest lühendatud jaki või bomberiga. Neid võib kanda nii kõrge kontsaga suvekingade kui ka spordistiilis kingadega.



Teksaseelikud

Käesoleva hooaja vallutavad teksaseelikud. Alates minist ja midist kuni maxini, pliiatsikujulised või sirgelõikelised. Kuid kõige triumfeerivamad on midi ja maxi pikkused, mis varieeruvad erinevate lõigete ja teksariide töötlemise poolest.
Varakevadel saab teksariidest seelikut kanda kihiti T-särgi ja džempri või soojema kampsuniga, pistes selle seeliku sisse. Sellele kombinatsioonile lõppakordi andmiseks võib kanda nii botaseid kui ka poolsaapaid või kauboi-stiilis saapaid.



Jakid

Tänavu kevadel saab teksariidest jakk erineva värvi ja kuju: tavaline sinine asendatakse heledate või pastelsete värvidega ja kujult muutub jakk vabaks, sirge lühendatud lõikega suurte safari-stiilis taskutega jakiks.
Arvamus, et teksajakk sobib ainult vabaajarõivaks, on muutunud, ja sel hooajal kombineeritakse seda nii kõrgete kontsadega kui ka spordijalatsitega. Teksajakk on asendamatu jahedama kevadise ilmaga, sobib hästi õhukesest riidest kleidi, teksade, sortside või seelikuga.



Ühtne komplekt

Selle hooaja üks suurimaid moeröögatusi on Texase preeriaid meenutav ühtne teksakomplekt. Tuntud disainerite kevad/suvistes kollektsioonides domineerisid laienevatesse teksadesse topitud teksasärgid, kauboisaapad ja spordikingad



Tasuta stilisti konsultatsioon